انواع سنگ مالون

 سنگ مالون و رمز و رازهای آن

بی شک شماهم تا به امروز بارها با این سنگ مواجه شده اید درحالی که نام آن را نمی دانستید. این سنگ ها که به نام بادبر نیز شناخته می شوند از ویژگی چکش خواری بهره برده اند. این بدان معنی است که می توان آن ها را به شکل های متنوعی تراش داد، البته نمونه چهار ضلعی آن ها بسیار شناخته شده است و در جدول و دیوارهای شهر بازی و … مورد استفاده قرار می گیرد. معروفیت این سنگ ها به موجب ابعاد بزرگ آن ها و مقاومت بالایی است که دارند. این سنگ جز متریال ها و مصالح ساختمان می باشد.

 

 

استخراج سنگ مالون

سنگ مالون همانند برخی  از سنگ هایی که در صنعت ساختمان سازی به کار گرفته می شوند به صورت طبیعی از معادن مختلف استخراج می شود. در زمان استخراج آن از پتک هایی بسیار بزرگ و قوی استفاده می شود. همچنین تلاش می شود تا این سنگ به صورت طبیعی در اشکال مکعب مستطیلی شکل استخراج شود. و سپس در کارگاه ها آن ها را به قسمت های کوچک تر تقسیم می کنند. از این سنگ ها برای نظم دهی به دیوارها، خطوط و گوشه کنار ها استفاده می شود.

ویژگی های سنگ مالون کدام است؟

این سنگ همانطور که گفتیم در ابعاد بزرگ تراش داده می شود و معمول ترین شکل آن نیز مربع و مستطیل است. ارتفاع آن در نمونه استاندارد برابر با 28 سانتی متر است. طول آن برابر با 20 الی 40 سانتی متر و عرض آن نیز برابر با 15 الی 25 سانتی متر می باشد. عرض این سنگ را با عبارت گوشت مالون نیز می شناسند. ویزگی بسیار جالب این سنگ این است که نام آن بر اساس اندازه آن انتخاب می شود. به این صورت که اگر ارتفاع آن بیشتر از طول آن باشد به آن سنگ، مالون کله گفته می شود. در مقابل اگر ارتفاع آن کمتر ازطول باشد به آن مالون راسته می گویند. از این سنگ در بخش های کنج و گوشه کنارها نیز استفاده می شود که به آنها نیز مالون نبشی می گویند. از دیگر ویژگی های این سنگ که در تراشکاری به آن اضافه می شود حالت مخروطی قسمت پشتی آن است. دلیل این امر هم این است که ملات به قسمت پشتی آن بچسبد و راحت تر در ساخت و ساز به کار آید. این امر همچنین باعث افزایش استحکام آن و مانع از سقوط پس از نصب می شود.

آشنایی با انواع سنگ مالون از نظر رنگ

سنگ مالون با توجه به نحوه استخراج آن از معادن انواع گوناگونی دارد.  این سنگ به صورت طبیعی در رنگ بندی های متنوعی وجود دارد. رنگ های آن عبارتند از: مشکی سبز، طوسی،قرمز جگری، شیری، قهوه ای، زرد و … که در مصارف متفاوتی به کار گرفته می شوند.

رنگ سبز سنگ مالون، باکیفیت ترین نوع آن می باشد که در عین مقاوم بودن جذب آب بسیار کمی دارد و به همین جهت از آن برای ساخت  خانه های ویلایی و … در شمال کشور استفاده می شود. شاید جالب باشد اگر بدانید رنگ سبز آن دارای طیف رنگی روشن تا تیره می باشد.

از دیگر سنگ های مالون که بر اساس رنگ آنه شناخته می شوند می توان به  سنگ مالون رگ قرمزی، جوشقان ممتاز، مالون 2 رنگ مشکی نجف آباد، مالون گردیی، مالون کریستالی، مالون درختی و … اشاره کرد.

آشنایی با انواع سنگ مالون از نظر نحوه اماده سازی

شیوه آماده سازی  این سنگ نیز در دسته بندی انواع آن بی تاثیر نمی باشد. از نظر نحوه آماده سازی مالون ها، می توان آنها را به سه دسته تقسیم کرد:

مالون اندازه: به سنگی که طبق یک اندازه مشخص و از پیش تعیین شده ای تراشاری شود  سنگ اندازه یا همان مالون اندازه گفته می شود.

مالون تمام تراش: اگر این سنگ ها را به شکل مخروطی تراش دهند تا بهتر در ساخت و ساز مورد استفاده قرار گیرد به آن سنگ مالون تمام تراش گفته می شود. چرا که برای استفاده تمام بخش های آن را تراش می دهند و دلیل نمام گذاری آن نیز همین است.

مالون نیم تراش: این نوع از مالون از چهار جهت مورد تراش قرار می گیرد جز قسمت پشتی آن و به آن سنگ نیم تراش نیز گفته می شود.

معرفی کاربردهای سنگ مالون

تا اینجا دانستیم که این سنگ جز مصالح ساختمانی محسوب می شود اما در کدام قسمت های ساخت و ساز به کار گرفته می شود؟ به این منظور باید با کاربرد آن آشنا شویم. با توجه به این نکته که سطح خارجی این نوع از سنگ به صورت نامنظم می باشد می توان از آن در فضاهایی همانند: دیوارهای باغ، ساخت پل و … استفاده کرد. البته جلوه این سنگ در کنار نورپردازی مناسب نیز غیر قابل انکار است و دلیل آن نیز همان نامنظم بودن سطح بیرونی آن است. علاوه بر موارد ذکر شده می توان از این سنگ برای کف حیاط نیز بهره برد. با توجه به نفوذ اب بسیار پایینی که دارد یک انتخاب مناسب برای استخر نیز می باشد. شما می توانید از نمونه های رنگی آن برای دکوراسیون داخلی نیز استفاده نمایید و در کنار نورپردازی جذاب زیبایی را به منزل خود هدیه دهید. از دیگر کاربرد های آن می توان به:

  • دیوارهای حایل و جدا کننده
  • راه پله
  • دیوارهای باربر
  • نمای پل
  • جدول سازی
  • سدها
  • پی ریزی ساختمان
  • تهیه پوکه معدنی
  • آب بندها
  • سنگ فرش ها
  • و ….

اشاره کرد. ناگفته نماند برای این که بتوان در موارد ذکر شده از این سنگ استفاده کرد باید از امکانات فراوری به روزی که جدیدا وارد عرصه صنعت شده است کمک گرفت. در غیر این صورت کاربرد چندانی نخواهند داشت.

یک سنگ مالون خوب چه مشخصاتی دارد؟

سنگ مالون از نظر  سنگ شناختی نیز دارای یک سری ویژگی هایی است که بر کیفیت آن تاثیر بسیار زیادی دارد. برای آنکه بتوانید یک سنگ مرغوب انتخا نمایید باید بدانید که سنگ ملون باکیفیت و خوب نباید دارای کانی های رسی و یا هر نوع کانی دیگری که باعث هوازدگی آن می شوند، باشند. مقاومت فشاری آنها باید بسیار بالا باشد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *